Facebook

new release

Release 24th of May: Tida står stille

The artist Cliff from Northern Norway is back with new and catchy music. With "Tida står stile" (Time stands still), he confirms again his talent both as songwriter, musician and artist.

• Preorder the single on iTunes here • Read more

Marit Sandvik & Nova Onda med albumdebut
25.02.2018

Marit Sandvik & Nova Onda er endelig ute med sitt debutalbum FLOR! På releasedagen fredag 23.februar suste albumet rett inn på toppen av iTunes sin jazzliste, og på 3.plass på den generelle listen! Releaseturnéen finner sted 14.-16.mars i Oslo, Drammen og Asker.

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, har Marit Sandvik & Nova Onda omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gjort den til sin egen. Siden 2013 har de seks musikerne jobbet frem et eget sound, forankret både i jazz og MPB – Música Popular Brasileira. Med sine utsøkte melodier og fiffige rytmer innbakt i utvidede harmonier, gir den brasilianske musikken en uimotståelig blanding som appellerer til både følelser og intellekt.

Med albumet "Flor" kommer Marit Sandvik & Nova Onda med sin første CD-utgivelse, med både egne låter og arrangementer av kjente brasilianske klassikere. Albumet er spilt inn i Kysten Studio i Tromsø med støtte av Fond For Utøvende Kunstnere og Nordnorsk Jazzsenter. Innspillingen er produsert av Marit Sandvik & Nova Onda, mixet av Are Bredal Simonsen, og mastret av George Tanderø. Utgivelsen følges opp av en turné til Oslo, Drammen og Asker i mars, og flere datoer vil bli bekreftet høsten 2018.

De seks musikerne står alle frem som sterke nordnorske jazzstemmer. Marit Sandvik har i en årrekke vært aktuell som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg som har fått anerkjennelse både i inn- og utland. Sammen med jazzgitaristen Øystein Norvoll, som selv er kjent for "Bebop guitars", var de sentrale i prosjektet "Bossa Nordpå" 1993-2005. Trommeslager Simen Iversen Vangen har på sin side bodd i Brasil, og siden tatt mastergrad i brasiliansk musikk. Mange kjenner ham imidlertid som trommeslager i Madrugada gjennom flere år. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge stor suksess med neosoul-bandet "thebandcalledOh!", mens saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke både som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner.

Marit Sandvik & Nova Onda er:
Marit Sandvik - vokal
Øystein Norvoll - gitar
Ola Asdahl Rokkones - saxofon
Eirik Fjelde - tangenter
Morten Steene - bass
Simen Iversen Vangen - trommer og perkusjon

Kjøp albumet på iTunes her