Facebook

new release

Release 24th of May: Tida står stille

The artist Cliff from Northern Norway is back with new and catchy music. With "Tida står stile" (Time stands still), he confirms again his talent both as songwriter, musician and artist.

• Preorder the single on iTunes here • Read more

Foyn Trio får nominasjoner!
25.03.2013

Det er ikke mange år siden Live Foyn Friis trasket i gangene på Musikkonservatoriet i Tromsø. Nå bor hun i Danmark, og er nominert til Danish Music Awards 2012 for årets jazzutgivelse, og til Årets Unge Jazzkomponist…!

Det tok ikke lang tid etter at Live flyttet til Århus, før det dansk-norske bandet Foyn Trio var på alles lepper i Danmark. Lise Westzynthius, jazzskribent i Local Heros, trykket likesågodt grundig inn caps lock-tasten på computeren sin, før hun forfattet følgende: “SUPERSMUK, FRI OG LEGESYG VOKAL, SOM MAN IKKE LIGE SÅDAN BLIVER MÆT AF. PLUS ET VILDT LEVENDE SAMMENSPIL I VERDENSKLASSE!” Mer presis kan man sannsynligvis ikke være.

Trioen består av sangerinne Live Foyn Friis (NO), gitarist Alex Jønsson (DK) samt kontrabassist Jens Mikkel Madsen (DK). Selvom trioen har sine røtter i jazzen er også påvirkninger fra bl.a. pop, rock og worldmusic tydelig tilstede gruppen. Musikken er overhodet ikke pretensiøs, men i stedet leken og luftig. I stedet for å søke å imponere, kan virke som om bandet kun fokuserer på å lage gode låter de også selv kan digge. Og resultatet er desto mer imponerende!

Ved hjelp av loopmaskiner som et hyppig musikalsk virkemiddel, blir soundet helt spesielt, noe altså flere enn vi har merket oss. Foyn Trio nådde i 2010 til semifinalen i Ung Jazz og har siden spilt konserter på bl.a. Aarhus Jazzfestival, Oslo Jazzfestival, DølaJazz og Pentagården Festival. I 2011 slapp de sitt debutalbum Joy Visible, og siden har de blitt spilt på radio i USA, Sverige, Danmark og Norge. Singelen Make Me Smile havnet på samlealbum med artister som Kaizers Orchestra, Jim Stärk og Datarock. Nå er albumet nominert til den danske spellemannsprisen Danish Music Awards, som deles ut 24.november.

Turen til Tromsø, kombineres med en turné i Nord-Norge og et aldri så lite singleslipp. Den nyeste singelen Dementor er tilgjengelig fra 9.november, og samme kveld spiller trioen på Finnsnes. Deretter besøker de Andenes den 10.november og Harstad 13.november. Lengre turné var det ikke rom for, fordi Live er nominert til Årets unge Jazzkomponist 2012 av Danmarks Radio! 16.november er det festkonsert med Danmarks Radio Big Bandog utdelingsseremoni.

Kanskje tok ikke jazzjournalist Jette Lykke i Stardust – Wall of Fame, feil da hun skrev følgende: “Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!”

Besøk Lives hjemmeside her